Ziemniaki ze szpinakiem
Dobrze smakują solo, ale idealnie dopełnią też się z mięsem. Dobre na nie jeden obiadek. Chwila pracy by połączyć ziemniaki z zielonymi warzywami. Efekt smaczny. Nawet bardzo!
Składniki:
4 duże ziemniaki
150 g młodego szpinaku
1 szklanka mrożonego groszku
0,5 szklanki fasolki szparagowej
2 małe papryczki chilli
1 cebula
sól
pieprz
olej
Ziemniaki obieramy i kroimy w małą kostkę. Gotujemy w lekko osolonej wodzie. Gdy są już miękkie odcedzamy i odstawiamy.
Cebulę kroimy drobno. Na rozgrzaną patelnię wylewamy około łyżki oleju i delikatnie szklimy cebulę. Dodajemy drobno posiekany czosnek, fasolkę i groszek. Dodajemy szczyptę pieprzu. Bardzo drobno kroimy chilli i dodajemy na patelnię. Dodajemy odrobinę oleju i wrzucamy na patelnię szpinak. Mieszamy wszystkie składniki razem i powoli dodajemy ziemniaki. Solimy i pieprzymy do smaku.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz