Pasta z wędzonej makreli
Coś dla smakoszy rybek i dobrego śniadania. Przygotowanie pasty z wędzonej makreli to tylko kilka minut w kuchni, a wrażenie smakowe niezastąpione. Do tego świeża bułeczka i każdy poranek wyglądać będzie idealnie.
Składniki:
wędzona makrela
szczypiorek
1 łyżka chrzanu
1 łyżka majonezu
sól
pieprz
Rybę delikatnie oddzielamy od skóry i ości i przekładamy do miseczki. Szczypiorek siekamy drobno. Za pomocą widelca rozdrabniamy makrelę na jednolitą masę. Dodajemy chrzanu i majonezu. Jeśli pasta jest zbyt sucha możemy dodać majonezu. Wsypujemy posiekany szczypiorek.
Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Wszystko mieszamy dokładnie na jednolitą masę. Pastą smarujemy chleb lub bułki.
Smacznego!
Bardzo lubię takie pasty. Dzięki za przypomnienie:) Wypróbuję z odrobiną chrzanu jak w przepisie.
OdpowiedzUsuń:) będzie smakowało :)
Usuń