Pasta z wędzonej makreli

Coś dla smakoszy rybek i dobrego śniadania. Przygotowanie pasty z wędzonej makreli to tylko kilka minut w kuchni, a wrażenie smakowe niezastąpione. Do tego świeża bułeczka i każdy poranek wyglądać będzie idealnie. 




Składniki:

wędzona makrela
szczypiorek
1 łyżka chrzanu
1 łyżka majonezu
sól
pieprz


Rybę delikatnie oddzielamy od skóry i ości i przekładamy do miseczki. Szczypiorek siekamy drobno. Za pomocą widelca rozdrabniamy makrelę na jednolitą masę. Dodajemy chrzanu i majonezu. Jeśli pasta jest zbyt sucha możemy dodać majonezu. Wsypujemy posiekany szczypiorek. 


Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Wszystko mieszamy dokładnie na jednolitą masę. Pastą smarujemy chleb lub bułki. 



Smacznego!

2 komentarze:

  1. Bardzo lubię takie pasty. Dzięki za przypomnienie:) Wypróbuję z odrobiną chrzanu jak w przepisie.

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2014 Jem... Jemy! , Blogger