WARSZTATY KUCHNI ŻYDOWSKIEJ - DZIEŃ IV - ŻYDZI PERSCY
Na ostatni ogień poszła kuchnia perska. Skupiliśmy się na potrawach łatwych i szybkich do przygotowania a jednocześnie zabawiliśmy się w jam session i przygotowaliśmy potrawy z tego co zostało nam z całych warsztatów.
Tak powstały Mast-o-Khiar, KuKu-jeh Sabzi,, Naaz Khaatun, Khoresht Fesenjaan, Szirin Polov, Fereni i Morabaa-yeh Seeb. Było dużo krojenia, siekania ziół, tarcia cebuli, ugniatania czosnku. Wszystko to natomiast wchodziło pod nasze powieki i powodowało łzy...a może to perspektywa końca warsztatów wyciskała z nas takie emocje?
kuku-jah Sabzi
Niezawodnym elementem czwartkowego gotowania okazała się Sajko, która z rozbrajającą prędkością wybijała jajka do Kuku-jeh Sabzi, szczebiocząc do tego bez opamiętania. Doby humor mieliśmy więc zapewniony aż do konsumpcji. Ania J. oczywiście nie pozostawała w tyle, dzięki temu cała nasza trójka doczekała się bury od prowadzącej za niestosowne zachowanie :)
Malka opowiada o idelanym smaku Naaz Khaatun
Sajko i jej wdzięczność za udział w warsztatach :)
Fereni
Za rok kolejny Festiwal i miejmy nadzieje kolejne warsztaty :) Kto nigdy nie był, tego zapraszam serdecznie.
Pamiątkowe zdjęcie: Ja, Malka, Ania J. i Sajko :)
Dziekuję dziewczęta było rewelacyjnie, czas wymyślić coś nowego i znów ruszyć na kulinarne podboje :)
nie napiszę kometarza z totalnej, czystej zawiści..... w przyszłym roku przeprowadzam się na Kazka na cały FKZ
OdpowiedzUsuńkoniecznie :D
OdpowiedzUsuńWinpubFconsdePortland Tiffany West https://wakelet.com/wake/qAMQZ7deCshTLa-GRCWXj
OdpowiedzUsuńerexatom
Aceduptesya2001 Ean Cummings 360 Total Security
OdpowiedzUsuńWinamp Pro
ScreenHunter Pro
studunansu
Uspecitarpi-Tucson Wewere Tucson click here
OdpowiedzUsuńDownload Free
diotrucuntab