Zupa krem z bobu

Sezon na bób w pełni. W zeszłym roku były pierogi, w tym przyszedł czas na zupę. Szybko zrobiona, pyszna i pożywna. Czego chcieć więcej od bobu? :)


Składniki:

0,5 kg bobu 
rosół
3 ząbki czosnku
sól
pieprz
śmietana

Bób gotujemy do miękkości. Podgrzewamy rosół i przenosimy do niego bób. Jeśli w rosole mamy warzywa, tym lepiej. Wszystko dokładnie razem blendujemy, dodajemy zgnieciony czosnej, sól i pieprz do smaku. Przed podaniem dodajemy łyżkę śmietany na talerz. 


Ja dołożyłam jeszcze boczku drobno siekanego i przypieczoneg na patelni. Dla mnie bomba. Zdecydowanie polecam.

Smacznego !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Jem... Jemy! , Blogger