Kurczak w krakersach
Zostały po sylwestrowej zabawie. Nawet nie wyłożyłam ich na stół bo tyle było smakołyków. Zastanawiałam się, co z nimi zrobić. Wiadomo, krakersy można zjeść nawet czytając książkę, ale czy nie lepiej przerobić je na prostą panierkę do mięsa? Myślę, że warto skosztować takiego smaku. Prosto i szybko obiad gotowy.
Składniki:
filet z piersi kurczaka
8 słonych krakersów
2 łyżki masła
sól
olej
Filet z kurczaka dokładnie myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Za pomocą młotka delikatnie rozbijamy mięso na cieńsze kotlety.
Krakersy kruszymy na drobno, dodajemy masło i łączymy z krakersami, aż nie zostanie żadna grudka. Mięso delikatnie solimy (o ile krakersy nie są za bardzo słone same w sobie). Mięso obtaczamy w krakeroswej posypce i pieczemy na oleju, aż kotlety będą soczyste a panierka chrupiąca.
Smacznego!
A to Ci nowości! mniam!
OdpowiedzUsuńpolecam :D
UsuńMoje jeszcze czekają na swoją kolej, bo też zostały po jakiejś imprezie :D Nie wpadłabym na to, więc dziękuję Ci ogromnie! :)
OdpowiedzUsuńMam nadzieję, że będę mogła skosztować dania w Twoim wykonaniu :)
Usuń