Kurczak w krakersach

Zostały po sylwestrowej zabawie. Nawet nie wyłożyłam ich na stół bo tyle było smakołyków. Zastanawiałam się, co z nimi zrobić. Wiadomo, krakersy można zjeść nawet czytając książkę, ale czy nie lepiej przerobić je na prostą panierkę do mięsa? Myślę, że warto skosztować takiego smaku. Prosto i szybko obiad gotowy. 



Składniki:

filet z piersi kurczaka
8 słonych krakersów
2 łyżki masła
sól
olej



Filet z kurczaka dokładnie myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Za pomocą młotka delikatnie rozbijamy mięso na cieńsze kotlety. 

Krakersy kruszymy na drobno, dodajemy masło i łączymy z krakersami, aż nie zostanie żadna grudka. Mięso delikatnie solimy (o ile krakersy nie są za bardzo słone same w sobie). Mięso obtaczamy w krakeroswej posypce i pieczemy na oleju, aż kotlety będą soczyste a panierka chrupiąca. 



Smacznego!


4 komentarze:

  1. Moje jeszcze czekają na swoją kolej, bo też zostały po jakiejś imprezie :D Nie wpadłabym na to, więc dziękuję Ci ogromnie! :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mam nadzieję, że będę mogła skosztować dania w Twoim wykonaniu :)

      Usuń

Copyright © 2014 Jem... Jemy! , Blogger