Babeczki bananowe

Muffiny uwielbiam. Są szybkie w produkcji, smaczne i nie ma opcji, żeby nie wyszły. Na zamówienie BelloveMoments stworzyłam babeczki bananowe z kremem mascarpone. Do zdjęć, ale i dla żołądka.

Składniki:

2 szklanki mąki
1 szklanka mleka
1 szklanka oleju
3 banany
0,5 łyżeczki sody oczyszczonej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
0,5 szklanki cukru


Suche składniki mieszamy dokładnie ze sobą. Banany obieramy ze skórki i na grubej tarce ścieramy je do miski. Mieszamy wszystko razem dodając powoli olej i mieszając. Dodajemy mleko. Wszystko mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Ciasto powinno być lekko lejące się, tak by za pomocą łyżki można było nałożyć je do formy. 

Babeczki pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut. Najlepiej piec w formie przygotowanej do pieczenia babeczek. 


Krem przygotowałam z serka mascarpone zmiksowanym z 0,5 szklanki cukru pudru. 

Smacznego :)

2 komentarze:

Copyright © 2014 Jem... Jemy! , Blogger