Makaron z zielonymi warzywami i salami
Pomysł był prosty. Co mogę wziąć do pracy i zjeść na ciepło? Albo jeśli będę chciała zjeść obiad bez podgrzewania czy da się wykorzystać to samo danie? Udało się. Sałatka z makaronu lub makaron z warzywami. Zależy jak przeczytasz, zależy czy poczekasz aż wystygnie. Da się? Da się!
Składniki:
makaron wstążki
5 plasterków boczku
5 plasterków salami
3 łyżki zielonego groszku
5 łyżek ugotowanego bobu
sól
pieprz
olej
Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Na patelni rozgrzewamy olej, mięso kroimy w cienkie plasterki i delikatnie opiekamy, dodając dużą ilość pieprzu. Zielony groszek podgotowujemy przez około minutę we wrzącej wodzie. Ugotowany bób obieramy ze skórek.
Wszystkie składniki dokładnie mieszamy ze sobą i danie gotowe. Jeśli chcemy zjeść makaron w postaci sałatki polecam przygotować sosik na bazie jogurtu naturalnego i czosnku.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz