Jajecznica z oliwkami
Miała być pizza zjedzona z przyjaciółmi w środku nocy. Jednak system obronny naszych organizmów wpłynął chyba na centrale w każdej pizzerii w Krakowie i nikt nie chciał odebrać naszego zamówienia. Tyle mniej kalorii w naszych organizmach. Zajrzałam więc do lodówki by zaspokoić głodne żołądki. Powstała szybka i dobra jajecznica na kromce chleba. Która idealnie pasuje i na nocne podjadanie i na leniwe śniadanie.
Składniki:
2 jajka
1 kromka chleba
1 łyżka masła
1 łyżka pokrojonych suszonych pomidorów
4 oliwki
3-4 plasterki żółtego sera
sól
pieprz
Mocno rozgrzewamy patelnię. Topimy masło i na moment kładziemy na nim chleb. Kiedy lekko się zarumieni zdejmujemy go na talerz i nakładamy pokrojony w plasterki żółty ser. Na patelnie wylewamy odrobinę oleju spod suszonych pomidorów, dodajemy posiekane pomidory i wybijamy jajka. Mieszamy wszystko razem. Pod koniec pieczenia dodajemy posiekane oliwki oraz doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz