Sum z kaszą pęczak

Wchodzisz do sklepu i nagle w lodówce z rybami odnajduesz taką, której nigdy w życiu nie jedłeś. I pojawia się pytanie: kupić i skosztować, czy wybrać dobrze znanego łososia. Postawiłam na ryzyko. W moim koszyku wylądował filet z suma. Po krótkim namyśle udało mi się stworzyć dla niego pyszny dodatek w postaci kaszy pęczak. Zapraszam na smaczny obiad.



Składniki:

1 filet z suma
0,5 szklanki kaszy pęczak
3 pomidory suszone
5 oliwek
szczypiorek
cytryna
olej
sól
pieprz
kurkuma
oliwa

Filet oczyszczamy, poleamy sokiem z połówki cytryny i odrobiną oleju. Delikatnie solimy i dodajemy pieprz. Pieczemy na papierze do pieczenia w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20 minut. 


Kaszę gotujemy do miękkości razem z łyżeczką kurkumy i szczyptą soli. Po ugotowaniu odcedzamy ją, dodajemy posiekane pomidory i pokrojone oliwki oraz szczypiorek. Dodajemy odrobinę oliwy i doprawiamy solą i pieprzem do smaku. 

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Jem... Jemy! , Blogger