Jajka faszerowane śledziami

Mówisz jajka, myślisz Wielkanoc. Ale nic bardziej mylnego. Faszerowane jajka idealnie wpiszą się na spotkanie towarzyskie, imieniny nie tylko u cioci, albo dobre śniadanie na początek dnia. 




Składniki:

4 jajka
1 łyżeczka chrzanu
1 łyżka majonezu
1 filet śledziowy
1 łyżka siekanego koperku
0,5 małej młodej cebuli


Jajka gotujemy na twardo, studzimy. Przekrawamy je na pół i wyjmujemy żółtka. Zagniatamy je z posiekanym drobno filetem śledziowym, majonezem, chrzanem i pokrojoną w kostkę cebulą. Dodajemy koperek i wszystko mieszamy. 

Masę nakładamy do pozostawionych białek. 



Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Jem... Jemy! , Blogger