Łosoś na sałatce z pak choi

Jedzenie może być dobre lub pyszne. Innej opcji nie przewiduję. Dlatego każdy z nas powinien dążyć do tego, by jeść to co jemu smakuje najbardziej, ale też próbować nowych smaków by przekonać się co możemy dodać do naszego repertuaru. Ja ostatnio eksperymentowałam z kapustą pak czoi. I jak wersja z patelni ukradła mi zmysły w czasie jedzenia, tak sałatka w surowej wersji na niczym nie traci. Dziś więc polecam na obiad rybę na pysznej sałatce. 





Składniki

1 porcja łososia na jedną osobę 
1 łyżeczka musztaty dijon
szczypta soli
szczypta pieprzu

1 kapusta pak czoi
4 duże rzodkiewki
1 czerowna cebula
2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka musztardy
sok z połowy cytryny
1 łyżka octu balsamicznego
1 łyżeczka miodu
szczypta soli
szczypta pieprzu


Łososia oczyszczamy i osuszamy i delikatnie solimy oraz pieprzymy. Nakładamy na niego musztardę rozprowadzając dokładnie i pieczemy przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. 

Kapustę kroimy w drobne kawakłki, rzodkiewki tniemy na ćwiartki, cebulę w półkrążki. Oliwę mieszamy z musztardą, cytryną, miodem, octem balsamicznym oraz solą i pieprzem i mieszamy z rzodkiweką i kapustą. 

Podajemy z upieczonym łososiem. 



Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Jem... Jemy! , Blogger