Tortilla wrapy z kurczakiem i warzywami
marca 28, 2017
4
humus
                                    ,
                                  
kumin rzymski
                                    ,
                                  
kurczak
                                    ,
                                  
obiad
                                    ,
                                  
papryka
                                    ,
                                  
przekąska
                                    ,
                                  
szpinak
                                    ,
                                  
tortilla
                                    ,
                                  
tortilla wrap
Idzie wiosna. Kusi, żeby wybrać się nad Wisłę, posiedzieć i cieszyć się słońcem. Na taki wypad idealne są przekąski, które szybko i łatwo można przygotować. A ponieważ jest środek tygodnia to ja niestety zamiast nad rzekę, zabiorę je do pracy. Na obiadek. 
Składniki:
4 tortilla wrap
liście młodego szpinaku
papryka czerwona
papryka zielona
5 łyżek humusu 
1 filet z piersi kurczaka
2 łyżki kuminu rzymskiego
szczypta imbiru
sól 
pieprz
olej
Filet z kurczaka kroimy w długie i wąskie paski. Na patelni rozgrzewamy około łyżki oleju. Dodajemy imbir, kumin i pieprz i wrzucamy na wszystko kurczaka. Pieczemy parę minut. Doprawiamy solą. 
Placki smarujemy humusem. Przykrywamy go umytymi liśćmi szpinaku, pokrojoną w paski papryką i na koniec nakładamy ostudzonego kurczaka. 
Dobór warzyw jest dowolny. Jako dodatek polecam też: jajko, szynkę parmeńską, oliwki, suszone pomidorki. 
Smacznego!
Super pomysł na szybki obiad. Napewno wyprobuje! Dzięki
OdpowiedzUsuńmam nadzieję, że będzie smakowało także Tobie :)
UsuńUwielbiam takie szybkie przekąski !
OdpowiedzUsuńja też jak widać :)
Usuń