Tortilla wrapy z kurczakiem i warzywami

Idzie wiosna. Kusi, żeby wybrać się nad Wisłę, posiedzieć i cieszyć się słońcem. Na taki wypad idealne są przekąski, które szybko i łatwo można przygotować. A ponieważ jest środek tygodnia to ja niestety zamiast nad rzekę, zabiorę je do pracy. Na obiadek. 




Składniki:

4 tortilla wrap
liście młodego szpinaku
papryka czerwona
papryka zielona
5 łyżek humusu 
1 filet z piersi kurczaka
2 łyżki kuminu rzymskiego
szczypta imbiru
sól 
pieprz
olej


Filet z kurczaka kroimy w długie i wąskie paski. Na patelni rozgrzewamy około łyżki oleju. Dodajemy imbir, kumin i pieprz i wrzucamy na wszystko kurczaka. Pieczemy parę minut. Doprawiamy solą. 

Placki smarujemy humusem. Przykrywamy go umytymi liśćmi szpinaku, pokrojoną w paski papryką i na koniec nakładamy ostudzonego kurczaka. 

Dobór warzyw jest dowolny. Jako dodatek polecam też: jajko, szynkę parmeńską, oliwki, suszone pomidorki. 



Smacznego!

4 komentarze:

  1. Super pomysł na szybki obiad. Napewno wyprobuje! Dzięki

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. mam nadzieję, że będzie smakowało także Tobie :)

      Usuń
  2. Uwielbiam takie szybkie przekąski !

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2014 Jem... Jemy! , Blogger